Aineiston varaaminen Kaakkurissa

YKSITTÄISEN NITEEN VARAAMINEN

Jos teoksesta yksikin nide on paikalla, tee varaus "Varaa tämä nide" -painikkeella.

• Kirjaudu Kaakkuriin
• Etsi haluamasi aineisto ja avaa teoksen tiedot sen nimestä näytölle
• Varaa kirja "Varaa tämä nide" -painikkeella
• Aina, kun mahdollista, valitse aineisto siitä toimipisteestä, josta varauksen noudat

Voit tehdä varauksen, kun olet avannut teoksen tiedot näytölle. Teoksen tiedoissa vieritä näyttöä, jotta näet saatavuustiedot.

Varaus kohdistuu aina yhteen tiettyyn niteeseen, joten jos mahdollista, valitse aina nide siitä kirjastosta, jonka laitat varauksen noutopaikaksi.

Voit tehdä varauksen myös yksittäiseen lainassa olevaan niteeseen, joten varmista, että teet varauksen sellaiseen niteeseen, joka on saatavissa."Varaa tämä nide" -toiminnosta avautuu ikkuna, josta valitset aineiston noutopaikan ja lähetät varauksen kirjastoon.TEOKSEN KAIKKIEN NITEIDEN VARAAMINEN (varausjonoon asettuminen)

Jos kaikki teoksen niteet ovat lainassa, voit tehdä varauksen, joka kohdistuu kaikkiin lainassa oleviin niteisiin.

• Kirjaudu Kaakkuriin
• Etsi haluamasi aineisto ja avaa teoksen tiedot sen nimestä näytölle
• Tee varaus "Varaa teos" – painikkeella
• Jos varaus ei onnistu, tarkasta onko lainattavia niteitä hyllyssä

Jos teoksen yksikin lainattava nide on paikalle, et voi varata kerralla kaikkia niteitä (Varaa teos -toiminto). Katso kohta "Yksittäisen niteen varaaminen". Käsikirjastossa paikalla oleva nide ei estä varausta.

Voit tehdä varauksen, kun olet avannut teoksen tiedot näytölle. Vieritä näyttöä, jotta näet saatavuustiedot.

Voit tehdä varauksen myös yksittäiseen lainassa olevaan niteeseen, joten varmista, että teet varauksen "Varaa teos" -painikkeella, jotta saat varmasti seuraavan palautuvan niteen."Varaa teos" -painikkeesta avautuu ikkuna, josta valitset aineiston noutopaikan ja lähetät varauksen kirjastoon.Mikäli tässä kohdassa tulee virheilmoitus, on niteitä hyllyssä saatavana, joten siinä tapauksessa tulee varaus tehdä "Varaa tämä nide" –painikkeella.


OMIEN VARAUSTEN TARKASTELU JA VARAUSTEN PERUMINEN

Varaus näkyy Omissa tiedoissa "Varaukset" -välilehdellä. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun varaamasi teos on noudettavissa kirjastosta.

Voit perua varauksia niin kauan kunnes kirjaston henkilökunta on noutanut ne hyllystä ja käsitellyt ne. Jos haluat perua varauksen vielä tämän jälkeen, täytyy sinun ottaa yhteyttä suoraa omaan kampuskirjastoosi.